Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor - Podkręcanie

LastHunter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , mam procek ADM Ahtlon II 240 x2,8 ghz

I mogę go do max 3,6 podkręcić jakoś , ale takie pytanie wiem że przy takim podkeceniu może sie zjebać? Do ile najlepiej podkręcic i czy może to poprawić troche wydajnośc w grach , nie narzekam bo i tak zazwyczaj po te 50-60 fps na full/medium mam . 

- zasilacz 500W FSP Fortron, PFC

Poprawi to jakoś wydajność w grach ?:)

Hi%20im%20twuj%20stara_eune_55_7_nozg.pn

WojakPL

Masz problem w czymś Ci pomóc pisz na PW

Opublikowano

Przy każdym OC można coś spieprzyć. Przesadzisz z napięciem - procesor będzie grzał lub od razu padnie. Do ilu najlepiej to nie powiem. Hitler wróżki wszystkie wybił, mu podziękuj (zależy od sztuki :) ). Szczerze? Podkręcanie daje niewiele. Ja mojego i5 3570k z 3,4Ghz wykręciłem na 4,6GHz. Zaobserwowałem przyrost aż 8 klatek w bf4 (zaobserwowałem też upływ jakiś 5 godzin -.- ). Na tak starych procesorach bym nawet się za to nie zabierał, mało to da.

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Skąd wiesz, że możesz go do max 3.6Ghz wykręcić ? Kręciłeś już czy po prostu zauważyłeś gdzieś na yt/google, jak ktoś miał tak wykręcony ten model procka. Osobiście podkręcanie zwiększa wydajność, może nie tak znacząco w grach jak po prostu szybkości całego systemu oraz programów, które wymagają dużo od procesora. Aby zabrać się za takie "mocne" podkręcanie, najlepiej zaopatrzyć się w jakieś porządne chłodzenie. Co do samego podkręcanie, jeżeli robi się to z głową to nic się nie powinno spieprzyć. 

Opublikowano

@sylwo221

Człowieku ty naucz się czytać i nie wypowiadaj się jak się nie znasz. Specjalnie dla ciebie: 

Ja mojego i5 3570k z 3,4Ghz wykręciłem na 4,6GHz

Jak wchodzę wyżej Windows się krztusi i częstuje mnie bsodami co chwilę. 

Jak chcesz zwiększyć wydajność w grach to podkręć RAM + kartę graficzną. 

Kręcenie takiego starego proca nic nie da. Powtórzyłem mój poprzedni

post, specjalnie dla ciebie

Opublikowano

@sylwo221

Człowieku ty naucz się czytać i nie wypowiadaj się jak się nie znasz. Specjalnie dla ciebie: 

Jak wchodzę wyżej Windows się krztusi i częstuje mnie bsodami co chwilę. 

Jak chcesz zwiększyć wydajność w grach to podkręć RAM + kartę graficzną. 

Kręcenie takiego starego proca nic nie da. Powtórzyłem mój poprzedni

post, specjalnie dla ciebie

Umiem czytać, tylko po prostu nie będę czytać takich głupstw jakie wypisujesz :). I jeszcze się chwalisz, że wykręciłeś do 4,6Ghz co mnie to obchodzi. Mówię jak jest z mojego doświadczenia z procesorami AMD, a ty lepiej idź podkręć sobie jeszcze mózg, bo widzę, że cię krztusi.

Opublikowano

@sylwo221

hahah. Najpierw zauważ, że post nie był kierowany do ciebie. Poza tym jak masz kompleksy mniejszości to do Pogaduszek. I jakbyś użył raz mózgu, to może byś wpadł, że skoro piszę coś o OC AMD to raczej miałem do czynienia z ich procesorami? Raczej to ty wypisujesz głupstwa, znając życie kłócę się teraz z 12 latkiem, który z podkręcaniem miał do czynienia na YouTube.. Jakbyś kretynie nie wiedział, to każdy procesor ma górną granicę. Ja nie mogę dalej kręcić, bo taką mam sztukę. Myśl idioto zanim zaczniesz obrażać. Żegnam wszystkich bo spam się robi.

Opublikowano

@sylwo221

hahah. Najpierw zauważ, że post nie był kierowany do ciebie. Poza tym jak masz kompleksy mniejszości to do Pogaduszek. I jakbyś użył raz mózgu, to może byś wpadł, że skoro piszę coś o OC AMD to raczej miałem do czynienia z ich procesorami? Raczej to ty wypisujesz głupstwa, znając życie kłócę się teraz z 12 latkiem, który z podkręcaniem miał do czynienia na YouTube.. Jakbyś kretynie nie wiedział, to każdy procesor ma górną granicę. Ja nie mogę dalej kręcić, bo taką mam sztukę. Myśl idioto zanim zaczniesz obrażać. Żegnam wszystkich bo spam się robi.

I po co wypisujesz mi, że każdy procesor ma górną granice ?(to chyba wiadome) mi twój procesor wisi koło ch**a, kupiłeś sobie procesorek z końcówką "k" i kozaczysz, że jesteś wielkim overclockerem. Podkręcałeś to ty wraz z yt'bem bo inaczej nie umiesz, albo spamowałeś po forach, czy ci się nie spali. Weź sobie kup jeszcze mózg do tego, i nie zapomnij go podkręcić. Do czynienia z AMD to ty miałeś chyba u kolegi jak ci dawał pograć na kompie. 

Tak btw. to niezłym idiotą musiał być ten, co ci dał dostęp do komputera. (Pochwal się jak ci rodzice kupili komputerek, 17 latku na utrzymani własnej matki :) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...